Hur påverkas vi av covid-19? 😷

Den här epidemin (eller pandemi måste det väl ändå klassas som..) påverkar ju givetvis hela samhället som det ser ut just nu. Eftersom jag är universitetsstudent så har detta för mig inneburit att min arbetsplats helt och hållet flyttats över till hemmets lugna vrå. Hela resterande del av vårterminen har gjorts om till distansstudier och sker nu via nätföreläsningar och hemtentor. För min del så är det i nuläget faktiskt ganska så skönt, jag har mycket att göra och läser delar av andra terminer parallellt fortfarande. 
 
Hemmastudier innebär ett friare tidsupplägg och jag känner att jag hinner få gjort mycket mer på kortare tid. Dock är ju grundskolor och förskolor fortfarande öppna som vanligt vilket innebär att barnen (åtminstone Nickolaiy som har skolplikt) ska gå dit. Jag känner mig lite kluven inför det beslutet, antingen så bör de väl stänga all skolverksamhet eller ingen.. 🤔Samtidigt så tycker ju barnen att det är kul att komma iväg och leka med alla sina kompisar i några timmar och det kan ju vara betryggande att livet i vissa avseenden flyter på som vanligt. I vilket fall som helst så har vi mycket mer tid tillsammans nu när jag helt och hållet lägger upp mitt eget schema, vilket är supermysigt speciellt nu när vårsolen börjat titta fram så mycket. Vi passar på att åka på många utflykter i naturen nu så länge vi kan, hade varit hemskt om vi skulle hamna i karantän så som många andra länder har tvingats till. Men man får ju såklart respektera det ifall det nu skulle komma till den punkten här också, det viktigaste är ju trots allt att vi får ha kvar hälsan i behåll 🙏❤️
 
(null)
(null)
 
 
 


Kathrinea Living

Ensamstående mamma till 2 busiga pojkar - Nickolaiy 5 år och Julian 3 år. I Skånes vackra landskap njuter vi av livet tillsammans med hundarna Malka & Eila.